Uiensoep

Personen  
4  
Ingrediënten
Product Aantal
Ambacht Pittig Belegen 125 gram
Zuurdesembrood 1
Grote milde ui 3
Olijfolie  2 el
Boter 50 gram
Suiker 1/2 tl
Gedroogde tijm 1/2 tl
Droge witte wijn 1,5 dl
Runder-, kippen- of groentebouillon 1,25 liter
Witte wijnazijn naar wens
Zout en versgemalen peper  
Benodigdheden
Product
Rasp
Oven
Braadpan
Pan
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Snijd het brood in sneetjes van ongeveer 2 cm dik en leg ze op de bakplaat. Rooster ze 15 minuten in de oven tot ze lichtbruin en krokant zijn. Houd deze apart. 

Snijd de uien in dunne reepjes. Verhit de olie in een grote braadpan. Voeg de boter en de uien toe. Roer tot de uien goed met olie bedekt zijn en bak ze op laag tot middelhoog vuur tot ze diep goudbruin zijn; roer af en toe. Dit kan 40 minuten duren, afhankelijk van de uien. 

Voeg indien gewenst de suiker toe zodra de uien bruin beginnen te worden en roer iets vaker zodat ze niet verbranden. Roer de tijm en de wijn erdoor wanneer de uien goed verkleurd zijn en kook het geheel tot de helft in. 

Schenk de bouillon erbij, breng het geheel weer aan de kook en laat de soep 20-25 minuten sudderen. Voeg naar smaak zout en peper toe. Voeg enkele druppels witte wijnazijn toe als de soep te zoet is. 

Verwarm de grill voor en rasp de Ambacht Pittig Belegen. Strooi de kaas over de sneetjes brood en zet deze 5-10 minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is. Schep de soep in vier kommen en leg in elke kom een geroosterd sneetje brood met Ambacht Pittig Belegen. 

Recepten

Smaakt dit recept naar meer?
Bekijk dan ook eens onze andere heerlijke recepten!

Bekijk alle recepten