HET VERHAAL ACHTER ONZE KAZEN

“Kwaliteit begint bij liefde. Liefde voor de natuur, Liefde voor lekker en goed eten. Liefde voor het pure en voor oorsprong. Liefde voor vakmanschap en specialisme. Deze liefde proeft u terug in onze Kaas met Liefde & Ambacht.”

Kaas is een typisch Nederlands product, verkrijgbaar in steeds meer variaties. Liefde & Ambacht wil terug naar de oorsprong; streekkaas waarvan we de herkomst kennen, bereid uit melk van boeren die met respect voor hun koeien zorgen. Onze kaasbereiders selecteren we op kwaliteit, veelal duurzaam of biologisch en altijd smaakvol. Onze liefde voor kaas reikt ver, daarom vertellen we u graag persoonlijk het verhaal achter onze kazen, over de pure basis van melk van Hollandse koeien, de perfect bereiding door onze kaasmeesters, de traditionele rijping en bijzondere smaakaccenten. Het kaasmes hanteren we zoals het bedoeld is; om de kaas vers voor u af te snijden. Alles voor de beste smaak, want dat is waar het uiteindelijk om draait.

Streek en oorsprong

Elke streek kent haar geheimen. Het is onze uitdaging om ze voor u op te sporen. Keur en geniet van
boerenkaas uit Zegveld, gekarameliseerde kaas uit Twente of biologische kaas uit Molenschot.

Eerlijke prijs

Onze kaasbereiders worden zorgvuldig gekozen. Hierbij staan kwaliteit en smaak voorop. Daarom zijn onze kazen juist geprijsd en ontvangt de boer met recht een eerlijke prijs.

Hollandse kazen

Onze heerlijke kazen zijn bereid uit pure, Hollandse melk. Lekker om te proeven, goed om te delen en belangrijk om te koesteren.

't Oude ambacht

Wij hechten waarde aan het oude ambacht van het bereiden van kaas op de boerderij. Deze kazen worden vaak nog met de hand gemaakt volgens origineel familierecept. Het traditioneel rijpen hoort daarbij; onze kazen krijgen nog echt de tijd om op smaak te komen, op houten planken in het pakhuis. Dat maakt onze kazen zo lekker.