Assortiment

Onze heerlijke kazen zijn bereid uit pure, Hollandse melk. Lekker om te proeven,
goed om te delen en belangrijk om te koesteren.

Ambacht

Het ‘Ambacht’ assortiment van Liefde & Ambacht bestaat uit een zestal soorten Hollandse Kaas, van mild tot pittig.

Gemaakt met liefde voor oorsprong, vakmanschap en specialisme. Ieder herkenbaar aan zijn eigen, unieke uitstraling. Vers van het mes komen de smaken van de kazen het best tot hun recht. De perfecte bereiding en rijping geven deze kazen hun bijzondere smaakaccenten.

   

Bewust

Voor degene die kaas met minder vet willen eten, hebben wij het ‘Bewust’ assortiment.

Deze 35+ kazen zijn bereid met halfvolle melk en hebben minder lang in het pekelbad gelegen, waardoor deze ongeveer 30% minder vet bevatten dan 48+ Goudse kaas. Door het vakmanschap van de kaasbereiders en de traditionele rijping zijn onze ‘Bewust’ kazen bijzonder smakelijk. 

   

Ambacht Geitenkaas

Geitenkaas is wit, omdat een geit caroteen uit zijn voeding omzet in het kleurloze vitamine A.

Geitenmelk kent een andere vetzuursamenstelling dan koemelk, dit zorgt voor de karakteristieke smaak van onze geitenkaas. Door de fijnere vet- en eiwitstructuur is geitenkaas daarnaast lichter verteerbaar. Ambacht Geitenkaas wordt met vegetarisch stremsel bereid, waardoor de kazen geschikt zijn voor een vegetarisch menu

   

Soete Liefde

Soete Liefde is een een bijzonder assortiment gekarameliseerde kazen van de boerderij.

De Soete Liefde kazen worden door boer Nijland in een klein dorpje in Twente bereid. Boer Nijland hecht veel waarde aan dierenwelzijn. ’s Morgens vroeg gaan de koeien bij goed weer naar buiten. Gedurende de dag bepalen de koeien zelf of zij buiten blijven om te grazen in de wei of naar binnen gaan de stal in. De Soete Liefde kazen hebben een prachtige korst en smaken net zo lekker als dat ze eruit zien. Maak kennis met o.a. de smaken Pikant, Pompoenpit of Bospaddenstoel.

   

Streekkazen

Elke streek kent haar geheimen.

Het is onze uitdaging om ze voor u op te sporen. Keur en geniet bijvoorbeeld van gatenkaas uit Tynje of biologische kaas uit Molenschot. Stuk voor stuk bijzondere kazen, met een bijzonder verhaal.

   

Kaas van de boerderij

Voor het maken van een smaakvolle kaas is vakmanschap en liefde nodig.

Oorsprong is bij Liefde & Ambacht heel belangrijk. Hierdoor kunnen wij u een persoonlijk verhaal over de kazen vertellen. Onze kazen van de boerderij worden bereid door boeren die passie hebben voor het maken van kaas. Het zijn stuk voor stuk vakmensen die weten hoe ze de lekkerste kaas kunnen bereiden uit verse melk.

   

Biologische kaas

Bij de bereiding van biologische kaas wordt van koe tot kaas zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dier en mens.

De koeien staan minimaal 120 dagen per jaar in de wei. Er wordt geen antibiotica preventief gebruikt. De koeien krijgen met name ruwvoer, zoals gras en stro. Krachtvoer moet voor het grootste deel biologisch zijn geteeld. Op de weilanden wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Bij de kaasbereiding wordt geen gebruik gemaakt van kunstmatige toevoegingen; de kaas wordt zo natuurlijk mogelijk gemaakt en traditioneel gerijpt onder optimale condities.

   

Buitenlandse specialiteiten

Naast Hollandse Kaas beschikt Liefde & Ambacht ook over een beperkt assortiment Buitenlandse kaas.

Elke kaas heeft zijn eigen, unieke verhaal. Heerlijke kazen uit bekende streken van Europa, zoals de Italiaanse Grana Padano en de Zwitserse Gruyère.

Iconen

Onze heerlijke kazen zijn bereid uit pure, Hollandse melk. Lekker om te proeven,
goed om te delen en belangrijk om te koesteren.

Bekijk de iconen